Leírás és Paraméterek
Glükozamin, kondroitin, msm + csipkebogyó Glükozamin + kondroitin + msm + csipkebogyó tartalmú étrend-kiegészítő.
Összetétele napi adagonként (2 tabletta): Glükozamin szulfát: 1100 mg Kondroitin szulfát: 500 mg MSM: 700 mg Csipkebogyó (por és kivonat): 400 mg, C-vitamin: 200 mg
Glükozamin A glükozamin (C6H13NO5) egy szerves vegyület.
A glükozamin a porcszövet természetes alkotóeleme. A hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő. A kiegészítőkben található glükozamint tengeri kagylók héjából vonják ki.
Kondroitin A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánlják.
MSM Az MSM, methyl-sulfonyl-metan, úgy hangzik, mint egy szintetikus vegyület neve, ennek ellenére egy a természetben előforduló, a ként szerves kötésben tartalmazó vegyület, mely az emberi étrendben és az összes gerinces táplálékában megtalálható és minden élő szervezetben jelen van. A leggazdagabb szerves kén forrás az anyatej. A második leggazdagabb forrása pedig az esővíz (innen kerül a táplálékláncba) A szerves kén megtalálható többféle ételben, például a kellemetlen szagú zöldségekben főleg a brokkoliban, káposztában, hagymában, fokhagymában, tormában, vagy a mustárban. De tartalmaznak némi szerves ként a húsok, a tojás, a tengeri moszatok, a hínár és az algák is. Miért és mikor érdemes pótolni? Normális esetben az egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozó embereknek nem lenne kénhiánya. Ám a táplálkozásunk jelentősen megváltozott az elmúlt néhány száz évben. Sajnos manapság az emberek nagy része alig eszik friss zöldségeket, így nem jutnak a megfelelő mennyiséghez. A feldolgozott élelmiszerek kén tartalma szinte nulla. Az ételek feldolgozása, tartósítása, főzése, sütése elpusztítja a bennük lévő szerves kénvegyületeket. Pedig az emberi szervezetnek szüksége van rá, mivel a szerves kén együtt működik a vitaminokkal, aminosavakkal.
Hol található meg a szervezetben? Az MSM egy fontos komponens az emberi szervezetben. Szinte minden sejtünkben jelen van. A legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van jelen. Tehát ha pótolni szeretné, érdemes minél több nyers zöldséget fogyasztani a fent felsoroltakból. Amennyiben ezt nem tudja megtenni, lehetősége van étrend-kiegészítőként pótolni. A fenti három anyagot érdemes együtt fogyasztani.
Csipkebogyó Ez a készítmény attól különleges, hogy a megszokott összetevők mellett csipkebogyót is tartalmaz. A csipkebogyó a természetben fellelhető egyik legjobb C-vitamin forrás. Kagylókra és/vagy rákfélékre érzékenyeknek nem ajánlott a termék fogyasztása.