Leírás és Paraméterek
Ez a TR 500mg változat aszkorbinsav és csipkebogyó kombinációja.
A C-vitamin vízben oldódik és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak
A C-vitamin 2-3 óránként kiürül a szervezetből, ezért a vér C-vitamin tartalmának fenntartásához pótolni kell
A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás
A C-vitamin Tr 1000mg névben a “TR” egy rövidítés = Time Release = nyújtott felszívódású
Ez a Vitaking készítmény nyújtott felszívódású, tehát folyamatosan látja el a szervezetét a szükséges mennyiségű C-vitaminnal
Tablettánként 500mg hatóanyagot tartalmaz, ami egy normál terheltségű tinédzsernek és felnőttnek ideális napi kiegészítés
A Vitaking C-vitamin TR 500mg folyamatos felszívódású C-vitamin
A C-vitamin hozzájárul:
-
Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően
-
A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
-
Az idegrendszer normál működéséhez
-
A normál pszichológiai funkció fenntartásához
-
Az immunrendszer normál működéséhez
-
A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
-
A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
-
Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához
-
Fokozza a vas felszívódását
-
A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül: Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához
-
A normál csontozat fenntartásához
-
A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához
-
A fogíny normál állapotának fenntartásához
-
A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához
-
A fogak normál állapotának fenntartásához
A név eredete:
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében.
Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. C-vitamin = L-aszkorbinsav, ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.