Leírás és Paraméterek
Brokkoli koncentrátum a mindennapokra!
A brokkoli a közelmúltban több vizsgálat középpontjába került.
Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.
A brokkoli igazi multivitamin és ásványi anyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősíti a csontozatot. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete a szulforafán.
A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is.
Mindennapos fogyasztás: Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a kivonatot kapszulában, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért. Tehát egészséges, de sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike.
Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldségformájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz. De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a hatóanyag koncentrátum kapszulába zárva. Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva.
Termékünk kapszulánként 500mg koncentrált brokkoli csíra kivonat, ami 400mcg szulforafán (SFN) tartalomra van sztandardizálva.
Minden kapszula 30mg BroccoPhanne® márkájú szulforafán-glükozinolátot (SGS) tartalmaz (koncentrált brokkolicsíra kivonat).
Paul Thornalley professzor szerint: “… fontos lenne a jövőben nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy minél több brokkoli, kelbimbó és káposzta legyen a cukorbetegek étlapján. “Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”
Nézze meg a Vitaking gyógynövény tárának többi készítményét is!