Leírás és Paraméterek
Az Organic Sacha Inchi használata
Amazónia külön világ a bolygónkon. A természeti kincsek szempontjából Földünk legváltozatosabb, egyben leggazdagabb területe. Az inka mogyoró (Sacha Inchi) a perui, dél- és közép-amazóniai táj egyik legeredetibb növénye. Kúszó, részben fás növény, amelynek termései csillagformába rendeződnek.
Minden egyes részében találunk egy magot, amely a rendkívül fontos, nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavak gazdag forrása. A telítetlen zsírsavak hiánya napjainkban általános jelenség. Ez elsősorban a megváltozott táplálkozási szokásainkkal, valamint az élőhelyünk földrajzi elhelyezkedésével függ össze. A telítetlen zsírsavak jelentős természeti forrásai a hidegebb, északi tengerekből származó halak, belőlük azonban tányérunkra soha nem került és napjainkban sem kerül elegendő mennyiség. Az inka mogyoróból (Sacha Inchi) sajtolt olaj telítetlen zsírsav tartalma akár a 90%-ot is elérheti. A zsírsavak ideális arányban vannak jelen benne, szervezetünk pedig kivételesen magas mértékben, akár 96%-ban is képes hasznosítani őket. Az omega-3 zsírsav aránya ebben az olajban legalább 48%, ami 13-szor magasabb (!), mint pl. a lazacban. Az inka mogyoróból származó olaj az említett zsírsavakon kívül nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, jódot, A- és B-vitaminokat.
A SACHA INCHI bárhol, bármikor, bárhogyan és bármilyen életkorban kiválóan alkalmazható – a legkisebbektől az legidősebbekig.
Jótékony hatásait az állapotos nők is nagyra értékelik. Kellemes mogyoró ízének köszönhetően önmagában is fogyasztható, ugyanakkor bármilyen hideg ételnek remek ízesítője lehet.