Collango Collagen Fish- Kékmálna 165 g
A Collango kollagén termékpalettája hal kollagénnel bővült, melynek alapanyaga a Weishardt cég által gyártott Naticol® BPMG kollagén.
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően.
Jellemzői:
- I-es típusú hidrolizált Naticol® BPMG hal kollagén
- 5.000mg (5gramm) kollagén/ adagban
- 250mg C-vitamin/adag
- 150g/tasak- 30 adag
- Natúr, kékmálna és meggy ízben
- Természetes színezékkel
- Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
-
Mi a kollagén?
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Miért van szükségünk kollagénre?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb...
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
- Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
- Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak (sertés és marha kollagén esetén).
- C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Collango Collagen Fish előnyei:
- Könnyen és gyorsan oldódik, hideg vízben is víztisztán
- Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú!
- Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
- Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Naticol® kollagénre
- Tartósítószer, csomósodás gátló mentes
- Mindig frissen készíthető
- Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
Fogyasztási javalat: napi 1 adag (5g/5,5g) fogyasztása javasolt.
|