Leírás és Paraméterek
Pecsétviaszgomba, vagy más néven ganoderma
A pecsétviaszgomba tápanyagtartalmával kiemelkedik a többi gyógygomba közül.
-
Gazdag C és-D vitaminban, valamint aminosavakban.
-
Egyik fontos alkotóeleme a pantoténsav ami serkenti az agyműködést,
-
triterpéneket is tartalmaz, aminek segítségével a májat erősíthetjük.
-
Cukorbetegek számára is hasznos, mivel növeli az inzulin termelést és a vércukorszintet szabályozza.
-
Őszi-téli szezonban kiváló társunk lehet az influenza, megfázás tüneteinek enyhítésében, illetve megelőzésében immunerősítő mivoltánál fogva.
-
Segít a rossz emésztés megszüntetésében,
-
kiválóan energizál.
-
Egyes távol-keleti országokban többféle daganatos megbetegedés esetén, míg a nyugati orvoslás a prosztatarák, végbél - valamint vastagbélrák kiegészítő kezelésekor alkalmazza.
A Bokrosgomba:
-
Immunerősítő hatással bírmivel nagy mennyiségben tartalmaz béta-glükánokat, melyek rendkívül hatékony antioxidánsok.
- Rendszeres fogyasztásával az immunrendszer felerősíthető, segít legyőzni a különböző fertőzéseket, legyen az vírusos, bakteriális, vagy gombás.
-
Különösen ajánlott 2-es cukorbetegségben szenvedőknek, mivel lassítja a cukrok felszívódását, ezáltal a vércukorszintet is szabályozza.
-
Ha a mindennapi étrendünkbe beépítjük, segít megszabadulni az alhasi zsírfelhalmozódástól és támogatja a súlycsökkenést.
-
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a bokrosgomba kivonata akár 75 százalékkal akadályozhatja a daganatos sejtek szaporodását.
Gyógygomba fogyasztásával kapcsolatos kérdéseit a gombadr.javaslat@gmail.com email címre küldheti, ahol dr. Mihádák Katalin háziorvos segíti válaszaival 1-2 napon belül.
Terhesség és szoptatás alatt nem javasolt a szedése! Véralvadásgátló szedése esetén orvosi javaslattal fogyasztható! Gombára, gombaspórára allergiások számára fogyasztása nem javasolt!
A jelenleg hatályban lévő EU-s (A 37/2004 (IV. 26.) EU) és magyar jogszabályok alapján a gyógyhatású gombáknak ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a fenti leírásban olvasható állítások nem vonatkoztathatók a fentebb leírt élelmiszertermékekre sem. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos
publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.